Єрмак сказав, яких домовленостей Україна очікує від переговорів з рф

Єрмак сказав, яких домовленостей Україна очікує від переговорів з рф

Укрінформ
Україна в межах переговорного процесу з рф очікує досягнення домовленостей щодо припинення вогню, відведення російських військ і початок консультацій про повернення контролю над своєю територією у міжнародно визнаних кордонах.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Я сподіваюся, що ці домовленості передусім передбачатимуть припинення вогню, бомбардувань, вихід російських військ до території 23 лютого 2022 року, а також що розпочнуться консультації та розмови з інших питань щодо повернення наших територій, щодо повернення повного контролю української влади до територій міжнародно визнаних кордонів», – сказав Єрмак.

Крім того, за його словами, такі домовленості мають передбачати побудову нової системи безпеки для України.

«Ми дуже хочемо, щоб ця війна закінчилася якомога швидше. Закінчилася домовленостями виключно в інтересах нашої країни. Тим, що ми отримали, а не втратили. Тим, що ми насамперед отримали нову систему безпеки. Немає більше часу чекати, думати. Немає більше часу зволікати із цим рішенням», - зазначив керівник ОП.

Водночас він заявив, що не може бути жодних компромісів стосовно незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

«Ми готові говорити про будь-які питання, ми готові зустрічатися, і ці питання треба вирішувати. Не треба закривати на них очі. І питання Донбасу, і питання Криму, і передусім питання припинення війни та виходу російських військ з української території. Все це має бути предметом розмови. Насамперед розмови між Президентом України і президентом росії», – переконаний керівник ОП.

За його словами, українська делегація працює в режимі 24/7, щоб ця зустріч відбулася.

«Триває потужна робота, у якій беруть участь, зокрема, наші партнери. Тому, безумовно, переговори й домовленості є найкоротшим шляхом до припинення війни», - додав Єрмак.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-