До Києва прибула делегація литовського парламенту

До Києва прибула делегація литовського парламенту

Фото, відео
Укрінформ
Представники Сейму Литви прибули до Києва, демонструючи свою підтримку Україні під час російської воєнної агресії.

Про це повідомив у Телеграмі Київський міський голова Віталій Кличко, який зустрівся з литовськими депутатами, передає Укрінформ. 

«Сьогодні зустрівся з делегацією Сейму Литовської республіки. Це - перша парламентська делегація з країн наших європейських партнерів, що прибула до України від початку широкомасштабного російського вторгнення в нашу державу. Дякую литовським друзям за підтримку України, за допомогу», - зазначив Кличко.

Він додав, що радий був бачити віцеспікера Сейму Литовської Республіки Паулюса Саударгаса, голову Комітету національної безпеки та оборони Сейму Лаурінаса Кащюнаса та голову комісії з питань енергетики та сталого розвитку Юстинаса Урбонавічюса.

«Литовські парламентарії закликали і представників парламентів інших країн Євросоюзу приїхати в Україну, щоб висловити свою підтримку і солідарність з українським народом у його героїчній боротьбі за свою незалежність і свободу», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Також Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-