Лише безпольотна зона над Україною зупинить бійню, яку розв‘язала росія – Єрмак

Лише безпольотна зона над Україною зупинить бійню, яку розв‘язала росія – Єрмак

Укрінформ
Захід недооцінив хоробрість України, а тепер недооцінює жорстокість росії.

Як передає Укрінформ про це глава Офісу Президента Андрій Єрмак написав у колонці для Washington Post, основні тези він також опублікував у Телеграмі.

Зокрема, Єрмак зазначив, що Захід недооцінив хоробрість України та українців, для яких втратити свободу - це гірше за смерть. А тепер Захід недооцінює жорстокість росії, заявив він.

"Президент Володимир Зеленський, виступаючи в Конгресі та багатьох парламентах світу, закликав збільшити військову допомогу та закрити небо над Україною. Зробити те, що США та союзники робили в Іраку в 1991 році, у Боснії з 1993 по 1995 рік та у Лівії в 2011 з метою припинити кровопролиття. Бо лише створення забороненої для польотів зони для захисту гуманітарних коридорів зупинить бійню, яку розв‘язала росія", - додав він.

Якщо Захід не закриє небо, то має надати Україні належну зброю, щоб українські військові могли це зробити самі, наголосив Єрмак.

На переконання Єрмака, якщо ж і цього не станеться, то втрата людей, інфраструктури, бізнесу та українських історичних пам’яток і пам’ятників «буде печаткою на колективній свідомості Заходу».

"Ми бачимо, що США, Польща та багато інших вільних країн стоять на боці України. Втім, деякі держави в Європі, схоже, готові погодитися на частково окуповану російськими загарбниками Україну — на будь-що, щоб вони могли продовжувати купувати російський газ і нафту та вести звичайний бізнес з Москвою. Але звичайний бізнес з ними означає прийняття росіян, які бомблять пологові будинки та театри, в яких ховаються мирні жителі", - додав глава Офісу Президента.

Він звернув увагу, що такі звірства є частиною російської облоги міста Маріуполь, яка залишила сотні тисяч жителів без їжі, чистої води, електрики та зв’язку. «Було вбито понад 1200 мирних жителів», - наголосив Єрмак.

"Український народ показав, що може очолити боротьбу за демократію проти тиранії. Нам просто потрібно більше підтримки. Волелюбним людям усього світу ми говоримо: це і ваша війна. Допоможіть нам виграти. Якщо ні, то найжорстокіша диктатура з часів Другої світової війни переможе Європу. Захід не може цього допустити", - підсумував Єрмак.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-