Американський конгресмен сподівається на появу миротворців НАТО/ООН в Україні

Американський конгресмен сподівається на появу миротворців НАТО/ООН в Україні

Укрінформ
У Конгресі США не бачать простору для діалогу з президентом росії володимиром путіним прямо зараз та сподіваються на миротворчі війська.

Про це заявив голова двопартійної делегації Палати представників Конгресу США до Варшави, демократ Стівен Лінч (Массачусетс) на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“Щоб були змістовні розмови, нам необхідно мати людину з іншого боку, яка дійсно вкладається у цю дискусію. Зараз триває війна, тож я думаю, що найбільш невідкладною дією з нашого боку може бути забезпечення українських бійців – хоробрих патріотів, що борються за свою свободу, спорядженням, забезпеченням, усією підтримкою, яку ми б могли їм надати», - зазначив він.

Лінч висловив сподівання, що колись буде час для розмов та дипломатії.

Водночас конгресмен наголосив, що прямо зараз необхідно докладати зусиль, щоб Президент Володимир Зеленський та українські війська мали шанс на успіх.

«Ми сподіваємось, колись буде можливість, щоб чи то під прапором НАТО, чи під прапором ООН, миротворча місія могла бути створена у цій ситуації, але зараз йде гаряча фаза війни, тож наш опонент, російська федерація, не хоче мати цей діалог», - підкреслив американський політик.

Лінч констатував, що дії путіна були безпідставними, і немає простору для діалогу, доки він продовжує атакувати мирне населення.

«Є лише один спосіб відреагувати на щось подібне, і це - військова сила», - акцентував конгресмен.

Як повідомлялося, 18 березня держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що на нинішньому етапі росія та її лідер володимир путін не демонструють жодних ознак щодо участі у відповідальних переговорах та припинення кривавої агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-