Кулеба готовий обговорювати з Лавровим конкретні питання, а не слухати роспропаганду

Кулеба готовий обговорювати з Лавровим конкретні питання, а не слухати роспропаганду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба готовий зустрічатися з очільником російської дипломатії сергієм лавровим, якщо той буде налаштований на пошук рішень, а не просування російських наративів.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба сказав у інтерв’ю «Українській правді».

Він розповів, що не мав завищених очікувань від тристоронньої зустрічі в Анталії, і констатував, що лавров не був готовий ухвалювати на ній будь-які рішення.

«Тому в кінці трошки його потролив, оскільки вже не було що втрачати. Але ми записуємо з вами інтерв’ю, у мене якраз до цього була зустріч з Чавушоглу. Він напередодні був у Москві і сказав, що бачить потенціал для продовження цих зустрічей. Я сказав, що з лавровим я готовий зустрічатися. Головне, щоб він приїжджав на ці зустрічі шукати рішення, а не просто говорити і повторювати класичні наративи російської пропаганди», - сказав Кулеба.

За його словами, загалом російська дипломатія нині перебуває «приблизно в такому ж стані, як російські збройні сили», але при цьому лавров продовжує озвучувати на перемовинах пропагандистські наративи.

«Я готовий з ним говорити, я готовий з ним мати серйозну, предметну розмову. Але всі оці наші публічні наративи треба залишати поза кімнатою переговорів. Тоді ми зможемо досягти результату. Якщо росія продовжить використовувати переговори для повторення штампів, то тоді ми нікуди не рушимо», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня в Анталії відбулась тристороння зустріч глава МЗС України, Туреччини та росії щодо припинення російської агресії проти України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про широкомасштабне вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-