Заява лаврова про бомбардування пологового будинку в Маріуполі буде доказом у МКС - Кулеба

Заява лаврова про бомбардування пологового будинку в Маріуполі буде доказом у МКС - Кулеба

Укрінформ
Заява міністра закордонних справ росії сергія лаврова про умисний авіаудар російських військ по пологовому будинку в Маріуполі буде доказом воєнних злочинів рф у Міжнародному кримінальному суді.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що вже контактував з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, який прибув в Україну і вже почав працювати над питанням воєнних злочинів російської федерації проти українців. Він також відзначив ефективну роботу Офісу генерального прокурора зі збору доказів про воєнні злочини росії та злочини проти людяності.

«Ми дякуємо всім російським посадовим особам за те, що вони публічно визнають вчинення воєнних злочинів. Зокрема міністр лавров заявив, що вони навмисно бомбардували лікарню і пологовий будинок у Маріуполі. Це все докази їхніх злочинів, за які їм доведеться рано чи пізно відповідати. Повірте, це справа принципу, щоб ця відповідальність настала», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, лавров після зустрічі з головою МЗС України в Анталії підтвердив, що російські військові завдали авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі. За його словами, цей пологовий будинок був давно захоплений батальйоном «Азов» й іншими радикалами.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прибув в Україну і починає працювати над питанням воєнних злочинів російської федерації проти українців.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-