НАТО має відправити до України миротворчу місію - Качинський

НАТО має відправити до України миротворчу місію - Качинський

Укрінформ
В Україні необхідно розгортути миротворчу та гуманітарну місію НАТО чи інших організацій.

Про це на пресконференції у Києві заявив віцепрем’єр-міністр Польщі з безпекових питань, лідер правлячої партії “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, передає кореспондент Укрінформу.

“Потрібна миротворча та гуманітарна місія, підготовлена ​​НАТО і, можливо, іншими організаціями, але яка діятиме під збройним захистом і проходитиме на території України”,- заявив Качинський.

Він підкреслив, що Україна є суверенною державою, і якщо вона погодиться на таку місію, то цього буде достатньо у світлі міжнародного права, і це не буде якимсь casus belli (приводом для війни).

Лідер PiS додав, що це може бути приводом для війни лише для тих, для кого існування іншого світу, ніж їхній, вже є достатньою причиною для воєнної агресії. На його переконання, саме такі люди сьогодні напали на Україну.

“Цим візитом ми хотіли би переконати тих, хто має найбільше можливостей, бо нас переконувати не треба”, - наголосив польський політик.

За його словами, Україна зараз захищає євроамериканську цивілізацію, яка найбільше дбає про людину.

“Для цього захисту необхідна відвага, відкидання норм, які зараз визнаються непорушними. Має бути готовність йти на ризик”,- констатував Качинський.

Як повідомлялося, до України 15 березня прибули прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, а також віцепрем'єр-міністр РП. Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-