Україна в ОЧЕС закликала не піддаватися наративам рф щодо безпеки Чорного моря

Україна в ОЧЕС закликала не піддаватися наративам рф щодо безпеки Чорного моря

Укрінформ
Сьогодні на засіданні Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), де мали розглядати можливості транспортних перевезень у Чорноморському регіоні, Україна заперечила доцільність розгляду питання через російську агресію та небезпеку здійснення будь-яких перевезень, відкинувши закиди представника рф щодо політизації роботи організації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Генконсула України в Стамбулі, представника України при ОЧЕС Романа Недільського.

«Обговорення на майданчику ОЧЕС інтермодальних транспортних перевезень можливі тільки після завершення війни та перемоги України… Про яку безпеку в чорноморському регіоні може йти мова, коли Росія обстрілює мирний Маріуполь та інші міста України?!» - заявив Недільський на зустрічі ОЧЕС, де планували розглянути транспортні перевезення в регіоні.

Представник України при ОЧЕС вказав на те, що російська сторона на засіданні наполягала на розгляді «порядку денного» та «неполітизації» процесу.

«Україна не вбачає за можливе говорити сьогодні про подібне, якщо елементарні питання безпеки не можуть бути забезпечені через російське вторгнення, коли агресор обстрілює гуманітарні коридори. Ми категорично проти проведення не актуальних наразі засідань ОЧЕС та імітації нормальності подібного наративу росії», - наголосив Недільський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Страсбурзі на засіданні ПАРЄ депутати виступили за термінове виключення російської федерації з Ради Європи та висловили підтримку українському народу.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-