Яценюк звернувся до білорусів: Ви не можете мати українську кров своїх на руках

Яценюк звернувся до білорусів: Ви не можете мати українську кров своїх на руках

Відео
Укрінформ
Експрем’єр-міністр, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк заявив, що білоруси повинні відмовлятися воювати проти України.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу "НФ", про це він сказав в ефірі білоруської служби Радіо Свобода.

"Ваші сини і доньки, які служать в білоруській армії, ще мають можливість відмовитися від того, щоб на їхніх руках була кров", – звернувся Яценюк до народу білорусі.

Він наголосив, що білоруси повинні відмовлятися воювати проти України: "Це реально. І це кожен білорус повинен усвідомити – що ви не можете мати українську кров на ваших руках".

"Як би вам там не було тяжко, відмовляйтеся від злочинних наказів, не йдіть воювати проти України. І довершіть те, що ви розпочали два роки тому", – закликав Яценюк.

Він також нагадав, що Україна запросила всіх, хто готовий захищати Україну зі зброєю в руках: "Я вже бачив повідомлення, що кілька сот білорусів зголосилися взяти участь у боротьбі за незалежність України".

"Кожен на своєму місці здатний допомогти Україні встояти в цій священній війні за нашу свободу", – підкреслив Яценюк.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: nfront.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-