Голова Комітету Ради закликав колегу з Бундестагу підтримати безпілотну зону над Україною

Голова Комітету Ради закликав колегу з Бундестагу підтримати безпілотну зону над Україною

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Мережко звернувся до голови Комітету закордонних справ Бундестагу Міхаеля Рота з проханням підтримати створення безпілотної зони над Україною, а також сприяти проведенню операції з підтримання миру на території України під егідою ООН.

Як передає Укрінформ, про це передає пресслужба Верховної Ради України.

"Відбулася телефонна розмова з головою Комітету закордонних справ Бундестагу Міхаелем Ротом (Michael Roth), який висловив підтримку і солідарність Німеччини і німецького парламенту Україні в її боротьбі з російською агресією. Пан Рот висловив захоплення Німеччини та Європи мужністю українського народу і Президента Зеленського у цей важкий час. Проінформував Пана Рота про поточну ситуацію на фронті та злочини Росії проти України. Звернувся з проханням підтримати створення безполітної зони (no fly zone) над Україною, а також сприяти проведенню операції з підтримання миру на території України під егідою ООН", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що Мережко звернув увагу, що Німеччина як моральний, політичний і економічний лідер Європи має відігравати важливу роль в протидії російській агресії і захисті України від злочинів путінського режиму. Домовилися бути в прямому контакті.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-