Прем’єр Чехії закликав Захід до максимальної рішучості після нападу військ РФ на Запорізьку АЕС

Прем’єр Чехії закликав Захід до максимальної рішучості після нападу військ РФ на Запорізьку АЕС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала закликав Захід до максимальної рішучості, щоб зупинити Путіна після нападу російських загарбників на найбільшу в Європі Запорізьку АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Твіттері посольство України в Чехії.

«Напад російських на найбільшу атомну електростанцію в Європі найкраще демонструє, наскільки небезпечний шлях обрав В. Путін і що для нього не існує жодних правил та домовленостей. Захід повинен діяти максимально скоординовано і рішуче», - цитують Фіалу українські дипломати.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами, прямий контакт із керівництвом станції втрачений. Радіаційний фон перебуває у межах природних значень.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу».

Фото: Deník/Zbyněk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-