Україна в ОБСЄ: Варварська поведінка російських військ зумовлена божевільними ідеями Путіна

Україна в ОБСЄ: Варварська поведінка російських військ зумовлена божевільними ідеями Путіна

Укрінформ
Ідеї Путіна щодо вирішення так званого "українського питання" є божевільними та нагадують ті, які були у нацистів під час Другої світової війни.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

У своєму виступі український посол заявив, що через тиждень від початку розпочатої Росією війни проти України вже всім зрозуміло, якими були плани та наміри Кремля.

Він поінформував іноземні делегації про те, що, як свідчать захоплені українськими військовими секретні документи росіян, військове вторгнення в Україну було затверджено ще 18 січня, а це означає, що "саме планування операції велося задовго до цього".

"А скільки разів нам брехали російські дипломати, що таких планів немає? Що немає підготовки? Що не буде вторгнення?", - наголосив Цимбалюк.

Він звернув увагу країн-членів ОБСЄ на військові злочини та злочини проти людяності, які Росія здійснює прямо зараз в Україні, ведучи хаотичні обстріли українських міст та сіл.

"Чи можуть російські дипломати пояснити, чому ви їх обстрілюєте? Тому що вони не достатньо "російські" і не хочуть кидати квіти на російські танки?", - зазначив Цимбалюк.

Також очільник української місії в ОБСЄ поінформував іноземні делегації про обстріли російськими ракетами пологових будинків у Житомирі та на Київщині: "Кількість обстріляних російськими окупантами дитячих садків, шкіл, університетів та лікарень вже перевищила 80. І з кожним днем ​​ця кількість зростає". 

Український посол підкреслив, що ця варварська поведінка російських військ зумовлена божевільними ідеями Путіна щодо України. "Щоб зрозуміти, чому вони так роблять, достатньо послухати, що останніми днями говорив Путін про Україну. І те, що він говорить – це божевілля", - заявив Цимбалюк.

Також він додав, що нинішні ідеї Путіна схожі на ті, які були у нацистів у Другу світову війну.

"Путін одержимий остаточним вирішенням так званого "українського питання". Він хоче завершити те, чого не вдалося Радянському Союзу під час Голодомору – спланований геноцид українців 1932-1933 років. І моє запитання до російської делегації: чим ви відрізняєтесь від нацистів, які також шукали остаточного вирішення для інших народів під час Другої світової війни?", - заявив очільник місії в України в ОБСЄ.

Як відомо, 24 лютого президент держави-агресора Путін оголосив про початок вторгнення до України та розпочав війну проти нашої держави. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Також суд отримав звернення 39 держав щодо розслідування ситуації в Україні через напад Росії. Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана заявив, що робота зі збору доказів уже розпочалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-