Макрон назвав брехнею твердження, що Росія в Україні «воює з нацизмом»

Макрон назвав брехнею твердження, що Росія в Україні «воює з нацизмом»

Укрінформ
Росія бреше, коли стверджує, що війна в Україні, яку вона веде, є «боротьбою з нацизмом».

Про це заявив президент Франції Емануель Макрон у телезверненні до нації в середу, 2 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що на Росію не нападають, вона сама є агресором.

«Ця війна не є конфліктом між НАТО і Заходом з одного боку і Росією з іншого. В Україні немає ані військ, ані баз НАТО. Це брехня», - сказав Макрон, додавши, що війна є нічим іншим як нежиттєздатною пропагандою, яка намагається створити враження боротьби з нацизмом.

«Ця брехня — образа історії Росії та України, пам’яті наших дідів, які пліч-о-пліч боролися з нацизмом», - підкреслив французький президент.

Він назвав те, що відбувається, «сигналом зміни епохи».

Війна в Європі більше не є частиною підручників з історії, сказав Макрон. При цьому він підкреслив, що Європа демонструє надзвичайну єдність, і готова заплатити ціну за мир, свободу та демократію. Ціна буде високою для Європи, попередив він.

Макрон при цьому припускає «підтримування контактів» з Володимиром Путіним у рамках необхідного з метою запобігти розширенню конфлікту.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-