Австралія ввела санкції проти Путіна і підтримала відключення Росії від SWIFT

Австралія ввела санкції проти Путіна і підтримала відключення Росії від SWIFT

Укрінформ
Уряд Австралії запровадив персональні санкції проти президента та кількох членів уряду РФ, а також підтримав відключення російських банків від системи SWIFT.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у пресслужбі прем’єр-міністра Австралії.

“Ми притягуємо до відповідальності російського президента Володимира Путіна за його обурливу невиправдану війну проти України. З півночі минулої ночі набули чинності цільові фінансові санкції Австралії та заборони на подорожі стосовно російського президента та решти постійних членів Радбезу РФ: глави МЗС Сергія Лаврова, міністра оборони Сергія Шойгу, прем’єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що Австралія також “співпрацюватиме із НАТО й іншими партнерами задля надання летального та нелетального озброєння, медичних препаратів та фінансової підтримки народу України”. “Австралія негайно виділить 3 млн дол українському трастовому фонду НАТО для закупівлі нелетального військового обладнання та медичних засобів”, - зауважили в уряді Австралії.

Окрім цього в Австралії підтримали відключення російських банків від системи SWIFT, пообіцявши вжити “додаткові кроки” для забезпечення ефективного виконання цього рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили зі спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України, та оголосили про відключення низки російських банків від міжнародної інформаційної платіжної системи SWIFT, замороження активів Центрального банку Росії тощо. Також було оголошено персональні санкції щодо президента РФ Володимира Путіна.

Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-