Україну на перемовинах із РФ представлятимуть досвідчені дипломати – Веніславський

Україну на перемовинах із РФ представлятимуть досвідчені дипломати – Веніславський

Укрінформ
До складу української делегації, яка вестиме перемовини з делегацією Російської Федерації, увійшли найкращі фахівці в галузі переговорного процесу.

Про це член Комітету Верховної Ради Федір Веніславський (фракція "Слуга народу") заявив у ефірі парламентського телеканалу "Рада", передає кореспондент Укрінформу.

"Україну представляють найкращі фахівці в галузі переговорного процесу, досвідчені дипломати. Позиція України озвучена Президентом Володимиром Зеленським. Вона залишається незмінною. Це все, що зараз можна повідомити", – сказав Веніславський.

Він зазначив, що конкретний час початку переговорів наразі невідомий. Однак, за його словами, вони мають стартувати найближчим часом.

"Лукашенко в розмові з Президентом Зеленським заявив, що він є ініціатором зустрічі між делегаціями РФ та України. Звичайно, це буде двосторонній формат, а Республіка Білорусь, може, буде як якийсь учасник чи спостерігач. Я зараз не готовий сказати", – зауважив Веніславський.

Політик висловив сподівання, що результатом цього процесу буде припинення вогню.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 27 лютого повідомив, що провів розмову з Олександром Лукашенком. За результатами розмови домовлено, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що "на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-