Януковичу оголосили підозру у підбурюванні до дезертирства

Януковичу оголосили підозру у підбурюванні до дезертирства

Укрінформ
Експрезиденту Віктору Януковичу оголосили підозру в підбурюванні до дезертирства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідчі ДБР за погодженням з прокурором Офісу генерального прокурора повідомили Януковичу нову підозру в підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 24 лютого 2014 року, втікаючи від кримінальної відповідальності за злочини стосовно учасників акцій протесту, експрезидент схилив заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки Президента України до дезертирства.

Читайте також: ДБР викликає Януковича на допит 9 лютого

Як наслідок, начальник охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Натомість він разом із підозрюваним виїхав за межі України до Російської Федерації.

Найближчим часом буде прийняте рішення щодо звернення до слідчого судді з клопотанням про заочне обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого мав відбутися допит Януковича у справі, порушеній проти колишнього заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру в дезертирстві.

За даними ЗМІ, начальником служби безпеки Януковича був Костянтин Кобзар. Раніше йому був заочно обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-