«Білорусі головне не вийти на самих себе» – прикордонники відповіли на заяви про «дрон з України»

«Білорусі головне не вийти на самих себе» – прикордонники відповіли на заяви про «дрон з України»

Укрінформ
Провокацією назвали заяву Білорусі про нібито порушення кордону "шпигунським" безпілотником з України в Державній прикордонній службі. 

Про це сказав кореспонденту Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Це ніщо інше як чергова провокація Білорусі. Ми добре пам’ятаємо про контрабанду зброї з України, яку в РБ доставляли "тоннами". І це відбувалося, за словами Лукашенка, з регулярною періодичністю. Далі був "наглухо закритий" кордон. Тепер вони вигадали міфічні "безпілотники", - зазначив речник.

Він зауважив, що нещодавно білоруська сторона надіслала лист, у якому зазначала про фіксацію за 500 метрів від кордону з Україною над територією РБ безпілотного літального апарату, і що ними вживається заходів щодо встановлення приналежності БПЛА. В офіційному листі прикордонники РБ не зазначали про незаконний перетин кордону чи можливу приналежність літального апарату.

Читайте також: У МЗС назвали провокацією заяву Білорусі про «безпілотник з України»

У відповідь прикордонники України наголосили, що в зазначений суміжною стороною час та на вказаному напрямку БПЛА не використовувалися. "Проте Білорусі тут головне не вийти на самих себе. Адже варто враховувати про спільні військові навчання РБ з РФ, які анонсувалися і проходять на території Білорусі. Може вони своїх же спостерігали", - сказав Демченко.

Як повідомлялося, Білорусь заявила про нібито порушення свого кордону українським безпілотником та викликала до МЗС посла України. Заяву білоруського МЗС наводить державне інформагентство "Белта"".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-