Спроби Путіна створити нову «Ялту» абсолютно неприпустимі – прем’єр Британії

Спроби Путіна створити нову «Ялту» абсолютно неприпустимі – прем’єр Британії

Укрінформ
Велика Британія всіляко протидіятиме спробам президента Росії, тримаючи дуло пістолета біля скроні України, підірвати архітектуру європейської безпеки і створити нову «Ялту».

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на спільній з Президентом України зустрічі зі ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Британський прем’єр-міністр зазначив, що наявні розвідувальні дані свідчать про напружену ситуацію поблизу кордону України і підготовку Росією різних систем до воєнної кампанії.

«Велика Британія намагається відігравати об’єднуючу роль для Заходу. Йдеться про Україну, і це дуже важливо для нас. Але йдеться також і про дещо більше - про архітектуру європейської безпеки загалом. Ми не хочемо, щоб президент Путін намагався досягти і досяг своєї мети, тримаючи дуло пістолета біля скроні України, змусити нас змінити свої підходи», - сказав Джонсон.

Читайте також: Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Він зауважив, що був молодим, коли впав Берлінський мур і коли люди з колишніх соціалістичних країн обрали для себе вільне життя. За словами Джонсона, це була «фантастична епоха і фантастичні зміни».

«Тепер Росія намагається підірвати таку архітектуру, підірвати засади нашого життя і створити нову «Ялту». Йдеться не лише про Україну, а про сфери впливу Росії – Молдову, Грузію та інші країни. Це абсолютно неприйнятно. Тому сьогоднішній момент надзвичайно важливий і нам надзвичайно важливо стояти пліч-о-пліч з Україною», - акцентував британський прем’єр.

Читайте також: Джонсон: Санкції набудуть чинності у ту хвилину, коли Путін вторгнеться в Україну

За його словами, нинішній час є «критичним і вирішальним», саме тому є важливими всі ті заходи стримування Росії, яких запроваджуєВелика Британія.

«І ми будемо над ними дуже наполегливо працювати», - запевнив Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, до Києва 1-2 лютого прибувають з візитами прем’єр-міністри Польщі, Нідерландів і Великої Британії.

Фото: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-