Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Становлення інфраструктури незалежної України: Велике будівництво Херсонщини

Становлення інфраструктури незалежної України: Велике будівництво Херсонщини

Укрінформ
200 тисяч робочих місць і 2,6% реального ВВП України – це підсумок великої роботи та результат масштабної інфраструктурної розбудови нашої країни завдяки програмі Президента України «Велике будівництво»

Вперше за роки незалежності платники податків можуть на власні очі бачити реальний результат ефективного використання коштів бюджетів усіх рівнів. Вперше, водночас з рекордним фінансуванням інших галузей нашої економіки, державні кошти спрямовуються на якісні зміни та становлення інфраструктури незалежної України. Влада більше не мислить категоріями одного бюджетного року, ми змінили підхід до державних інвестицій, закупівель та ціноутворення, об’єднались навколо довгострокових цілей, змогли підвищити якість робіт та задали високу планку для себе ж на наступні роки.

Лише за минулий рік Херсонщина отримала 13 збудованих та реконструйованих об’єктів завдяки «Великому будівництву». Це нові сільські медичні амбулаторії, приймальні відділення, школи та садочки, аеропорт та сотні кілометрів доріг, спортивні майданчики та стадіони. 

2021 рік став знаковим для дорожньої сфери Херсонщини: відремонтовано 72 км автодоріг загального користування місцевого значення та вулиць комунальної власності. Також збудовано та відремонтовано 176 км доріг державного значення. Зокрема, реконструйовано міст через Північно-Кримський канал.

Вперше за 50 років існування дороги у напрямку до заповідника Асканія-Нова відбувся її капітальний ремонт. Наразі вже відремонтовано 22 км з підʼїздом до самого заповідника. Це – важливий туристичний напрямок не лише для Херсонщини, а й для всієї країни. Траса була побудована ще у 70-тих роках ХХ століття і відтоді ремонт покриття проїзної частини не проводився. Нині вона безпечна та комфортна до подорожей.

Покращення стану доріг державного значення, що ведуть до найцікавіших та відомих туристичних об’єктів України – один із пріоритетних напрямків реалізації програми Президента «Велике будівництво».

Стратегічна для нашого округу дорога Р-47, яка проходить через Херсон, Нову Каховку, Таврійськ, Каховку, Новотроїцьк і Генічеськ активними темпами ремонтується по всій протяжності до Генічеська. Значення старту цих робіт для жителів нашого округу, області та країни важко переоцінити, адже дорога сполучає кілька районів Херсонщини, веде до моря та КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Серед масштабних проектів програми Президента «Велике будівництво» − реконструкція злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Херсон», що експлуатується з 1985 року і за цей час жодного разу капітально не ремонтувалася. До початку реконструкції аеропорт щодня приймав 4-5 авіарейсів, після реконструкції − зможе збільшити пропускну спроможність до 10-15 рейсів. За рахунок цього пасажиропотік збільшиться до 500 тис. пасажирів на рік, і аеропорт відкриватиме нові авіамаршрути. Вже наступного місяця відновлений аеропорт прийме перший авіарейс.

800 школярів та 133 дошкільнят цього року навчатимуться у відновлених приміщеннях шкіл та дитсадків Херсонської області. Завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершено ясла-садок «Лелеченя» у селищі Іванівка Генічеського району Херсонської області. Заклад повністю оновлено та понад 100 дітей отримали доступ до якісної соціальної інфраструктури. Активними темпами у Іванівці зараз триває будівництво стадіону «Колос» площею майже 800 кв.м.

Висновок один: «Велике будівництво» має тривати й ставати ще більшим. Ще кілька років тому через зруйновані дороги жителям області було вкрай важко добратися із одного району в інший. Сьогодні ж ми маємо десятки новозбудованих автошляхів, які не лише єднають нашу область, а й сполучають її із іншими регіонами, дають поштовх для розвитку туризму, промисловості, сфери послуг.

Завдяки програмі «Велике будівництво» Херсонська область якісно змінюється, адже майже у кожній територіальній громаді з’являються нові сучасні об’єкти соціальної інфраструктури, які десятки років слугуватимуть херсонцям.

Та що не менш важливе − програма «Велике будівництво» стосується не лише спорудження об’єктів інфраструктури. Не зважаючи на виклики, які постають перед нашою державою, роботою забезпечено велику кількість фахівців із суміжних професій, навіть в період коронакризи, коли навіть у найрозвиненіших країнах скорочувалися робочі місця та зростало безробіття.

Володимир Іванов, народний депутат від партії "Слуга народу"

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-