Адвокат заявив, що перехресного допиту Порошенка та Медведчука не буде

Адвокат заявив, що перехресного допиту Порошенка та Медведчука не буде

Укрінформ
Захист п’ятого президента Петра Порошенка виключає можливість проведення його перехресного допиту з народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком у справі торгівлі вугіллям з ОРДЛО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив після засідання Київського апеляційного суду у п’ятницю його адвокат Ілля Новіков.

“Повідомили, що начебто наша інформація про те, що вони запланували одночасний допит Порошенка з Медведчуком — це начебто фейк. Ми знаємо, що це не фейк. Вони це планують. І, на наше переконання, це взагалі головна мета — вони хочуть зробити картинку, коли Порошенко з Медведчуком одночасно заходять до будівлі ДБР, щоб потім розповідати, що вони разом. Ще раз говоримо, що Порошенко не співпрацюватиме з людьми, які планують ці картинки, цей сценарій і піар”, - сказав адвокат.

Новіков додав, що Порошенко у червні минулого року уже дав показання у цій справі.

“Все що залишається у цій справі — це перевірка доказів, які уже були зібрані...Але вони чекають на можливість показати вам це шоу. Цього шоу не відбудеться. Я вам це обіцяю”, - сказав захисник.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня під час брифінгу радник голови Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, відповідаючи на запитання журналістів, повідомила, що у відомстві не виключають перехресного допиту Порошенка і Медведчука.

28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарги на рішення Печерського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Читайте також: Апеляція на запобіжний захід Порошенку: під судом посилюють охорону

Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня.

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»".

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців замінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-