Апеляція на запобіжний захід Порошенку: під судом посилюють охорону

Апеляція на запобіжний захід Порошенку: під судом посилюють охорону

Фото
Укрінформ
Під Апеляційним судом м. Києва, де об 11:00 у п’ятницю має розпочатися розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід п’ятому Президенту України, народному депутату Петру Порошенку, посилюють охорону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі на території суду стоїть кілька автозаків та великих автомобілів поліції, також тут присутні кілька десятків правоохоронців, і їхня кількість збільшується.

Громадяни, які прийшли на підтримку Порошенка, збираються біля входу на територію суду.

Також під входом до Київського апеляційного суду наразі монтується сцена.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Термін дії ухвали - до 19 березня.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Офіс генпрокурора не проситиме суд пом’якшити запобіжний захід Порошенку

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-