Інформація про конфлікт під час розмови Зеленського і Байдена є недостовірною – Кулеба

Інформація про конфлікт під час розмови Зеленського і Байдена є недостовірною – Кулеба

Укрінформ
Повідомлення в ЗМІ щодо напруги і конфлікту під час розмови президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена є недостовірними.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розмова президентів учора була тривалою, відвертою і конструктивною. Всі ключові позиції з боку Сполучених Штатів щодо неприпустимості будь-яких домовленостей за спиною України і підтримки України конкретною допомогою були підтверджені. Повідомлення в ЗМІ щодо напруги і якогось конфлікту, який відбувся вчора, є недостовірними", – сказав Кулеба.

Читайте також: Розмова Зеленського і Байдена: в ОП нагадали, що не варто довіряти фейкам із соцмереж

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня президенти України та США провели другу з початку року телефонну розмову, що демонструє глибоку стратегічну співпрацю між двома країнами.

В Офісі Президента також зауважили, що коректна інформація щодо переговорів Зеленського і Байдена міститься лише в офіційних релізах від української та американської сторін.

Водночас ЗМІ з посиланням на анонімного "українського посадовця високого рівня" повідомили, що президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові нібито посперечалися про те, наскільки серйозна загроза російського вторгнення. При цьому в Білому домі та Раді нацбезпеки США телерадіокомпанії не підтвердили такий опис розмови президентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-