Українська делегація прилетіла у Париж на зустріч радників «Норманді»

Українська делегація прилетіла у Париж на зустріч радників «Норманді»

Оновлено
Укрінформ
Українська делегація прибула до Парижа на зустріч радинків лідерів країн нормандського формату.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Твіттері, передає Укрінформ.

"Прилетів до Парижа у складі української делегації на зустріч політичних радників лідерів нормандського формату. Нарешті вдалося розблокувати цей формат – і це потужний сигнал готовності сторін до мирного врегулювання. Сподіваюсь на конструктивний діалог в інтересах України", – зазначив Єрмак.

Читайте також: Жодних прямих переговорів України із сепаратистами не було й не буде – Єрмак

Українську делегацію, яка у середу прибула до Франції, очолює віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Серед питань порядку денного поїздки – зустрічі в межах підготовки візиту в Україну президента Франції Еммануеля Макрона та засідання радників нормандського формату, повідомляє пресслужба глави Української держави.

Також зазначається, що в межах підготовки запланованого візиту в Україну президента Франції Макрона українська делегація за участю заступника керівника ОП Ростислава Шурми та міністра інфраструктури Олександра Кубракова проведе низку зустрічей, зокрема з міністром економіки, фінансів та відновлення Франції Брюно Ле Мером, "з метою предметного обговорення фінансової взаємодії та двосторонньої економічної співпраці".

Крім того, у рамках геополітичного треку керівник ОП Андрій Єрмак і т. в. о. першого заступника глави делегації України у Тристоронній контактній групі народний депутат Андрій Костін беруть участь у зустрічі політичних радників лідерів країн нормандського формату.

Як повідомлялося, у середу в Парижі відбудеться зустріч політичних радників лідерів країн нормандського формату – України, Франції, Німеччини та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-