Суд 28 січня розгляне скарги на запобіжний захід Порошенку

Суд 28 січня розгляне скарги на запобіжний захід Порошенку

Укрінформ
Київський апеляційний суд 28 січня розгляне скарги на рішення Печерського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

Зазначається, що розгляд скарг прокурора і захисту експрезидента розпочнеться об 11-й годині у залі судових засідань №201.

Справу слухатиме колегія суддів у складі суддів Миколи Ященка, Валерія Лашевича та Івана Рибака.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня.

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Порошенко уже здав до ДМС усі паспорти – адвокат

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»".

Читайте також: Половина українців вважає справу Порошенка політичним переслідуванням — КМІС

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців замінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-