Данілов пояснив, чому Росія робить ставку на дестабілізацію України

Данілов пояснив, чому Росія робить ставку на дестабілізацію України

Укрінформ
Російська Федерація прагне внутрішньої дестабілізації в Україні, тому суспільству потрібно не панікувати і зберігати спокій.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО, відповідаючи на запитання журналістів, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день, по даних всіх розвідок, які збігаються з даними розвідок Сполучених Штатів, Великобританії, інших партнерів, внутрішня дестабілізація - це питання номер один. Без внутрішньої дестабілізації росіянам тут робити нема чого. Вони "ставлять" на питання внутрішньої дестабілізації", - сказав Данілов.

Читайте також: У РНБО не бачать активного виїзду з України працівників іноземних дипустанов - Данілов

Він додав, що внутрішня дестабілізація потрібна для того, щоб посіяти паніку серед людей, щоб люди почали "скидувати" гривню, скуповувати долари, що також негативно впливатиме на економіку держави. Секретар РНБО також закликав суспільство відрізняти "інформацію від полови, якої дуже багато".

Данілов нагадав, що торік у вересні-листопаді для РФ було ключовим питання дестабілізації енергосистеми України, але держава впоралась.

Читайте також: Україна чітко розуміє, як діяти у разі вторгнення Росії – Данілов

"На сьогодні я можу підтвердити, що на на території країни знаходяться 803 тисячі тонн ( вугілля - ред) на станціях і більше 200 тисяч тонн в портах. Тобто ми маємо на сьогодні запаси вугілля більші, ніж були у минулому та позаминулому році на цей період часу", - сказав Данілов.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи перевіряють роботу системи оповіщення, Данілов наголосив: "вона знаходиться в абсолютно робочому стані".

Крім того, секретар РНБО зауважив, що влада не має бажання роздмухвати ситуацію і лякати суспільство перевірками систем оповіщення, бо перевірки здійснюються спеціалістами, і системи справні.

Читайте також: Ситуація в Україні повністю контрольована, країну віддавати не збираємось – Данілов

Як повідомлялось, 24 січня Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони. Серед питань до розгляду були заявлені заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, стан справ в економіці, енергетиці, протидія пандемії коронавірусу тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-