ДБР не виключає оскарження запобіжного заходу Порошенку

ДБР не виключає оскарження запобіжного заходу Порошенку

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань вважають, що є підстави для оскарження запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

“Вважаємо, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України є таким, що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка, а тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ухвалі щодо обрання запобіжного заходу слідчим суддею констатовано законність та обґрунтованість підозри Порошенку в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Крім того, суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов’язків: не відлучатися з місця проживання, обов'язки здати слідчому на зберігання паспорти, не відлучатися з місця проживання і прибувати до слідчого за першим викликом.

Термін дії ухвали - до 19 березня.

Читайте також: Політизації справи не було і немає: в ОП прокоментували запобіжний захід Порошенку

У коментарі журналістам Порошенко сказав, що його захист обов’язково оскаржить дане рішення суду, оскільки воно обмежує його політичну діяльність.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Порошенко назвав рішення суду «першим кроком у правильному напрямку»

17 січня Печерський райсуд після повернення Порошенка із закордонного відрядження почав обирати йому запобіжний захід. У суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Того дня Печерський райсуд провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесено на 19 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-