Представники інтелектуальних спільнот зробили заяву щодо Порошенка

Представники інтелектуальних спільнот зробили заяву щодо Порошенка

Укрінформ
Представники незалежних експертних кіл та інтелектуальних спільнот України висловили свою позицію стосовно внутрішньополітичної ситуації, що складається навколо кримінального переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка, та закликали владу та громадян співпрацювати задля національного єднання.

Як повідомляє Укрінформ, текст відповідної заяви, відкритої до підписання всіма зацікавленими сторонами, оприлюднив у Фейсбуці відомий філософ і громадський діяч Євген Бистрицький.

“В нинішніх умовах Україну може врятувати лише внутрішньополітична єдність, коли всі громадяни, незалежно від ідеологічних та політичних уподобань, згуртуються, щоб вистояти у масштабній кризі. Всі політичні еліти мусять співпрацювати, забувши про суперечності та взаємні образи, задля згуртування суспільства та зменшення ризиків і загроз, що нависли над країною. Прийде мирна доба перемоги, і суспільство допоможе його очільникам не забути своїх героїв і зрадників. До перемоги можна дістатися лише разом. А в гіршому випадку українським політикам просто не буде що ділити”, - йдеться у цій заяві.

Читайте також: Акцію у день повернення Порошенка біля аеропорту планують провести мирно

Її автори наголошують на тому, що нині наша країна переживає масштабну комплексну кризу, найбільший рівень загроз національній безпеці, починаючи з 2014 року. Тому нині всі політики та громадяни мають бути разом, аби протистояти загрозам та подолати кризу.

Свої підписи під заявою вже поставили філософ Євген Бистрицький, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва Петро Бурковський, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар, доктор економічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Длігач. Таку позицію підтримали доктор фізико-математичних наук, письменник Максим Стріха, проректор Українського католицького університету, учасник Ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Маринович, радник секретаря РНБО України (1996-2000) Михайло Гончар та інші відомі експерти й науковці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-