ДБР сподівається на обрання запобіжного заходу Порошенку в понеділок

ДБР сподівається на обрання запобіжного заходу Порошенку в понеділок

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань сподіваються на обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку в понеділок, 17 січня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

"Сьогодні органи слідства чекають на повернення Петра Порошенка для проведення відповідних процесуальних дій. Нагадуємо, що відповідно до закону отримання повідомлення про підозру означає необхідність обрання також і запобіжного заходу. Сподіваємося, що таке засідання відбудеться у понеділок. Підозрюваний прибуде до суду, так як і сам власне анонсував, і усі процесуальні норми будуть витримані, так як це передбачено законодавством", - сказала вона.

Читайте також: Клопотання про запобіжний захід Порошенку слідчий суддя досі не розглянув - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко має повернутися до Києва вранці 17 січня.

Виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. 

За даними ДБР, Петро Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо до першої половини січня перебуває в закордонному відрядженні.

Читайте також: Порошенко впевнений, що не опиниться за ґратами

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-