Зеленський переміг би конкурентів у першому турі президентських виборів

Зеленський переміг би конкурентів у першому турі президентських виборів

Опитування
Укрінформ
Якби найближчим часом відбулися президентські вибори, то найбільше голосів у першому турі отримав би чинний Президент Володимир Зеленський.

Про це свідчать дані представленого в Укрінформі дослідження соціологічної служби Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва. 

Так, згідно з дослідженням, 17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, проголосував би за Зеленського.

Мають намір проголосувати за Петра Порошенка відповідно 11% і 16% опитаних, за Юлію Тимошенко – відповідно 8% і 10%, за Юрія Бойка − відповідно 7,5% і 9%, за Дмитра Разумкова – відповідно 7% і 9%, за Ігоря Смешка – відповідно 5% і 6%, за Євгенія Мураєва – відповідно 5% і 6%, за Володимира Гройсмана – відповідно 3,5% і 5%, за Сергія Притулу – відповідно 2% і 3%, за Олега Ляшка – відповідно 2% і 2%, за Руслана Кошулинського – відповідно 1,5% і 2%, за Анатолія Гриценка – відповідно 1% і 2%, за Віталія Кличка – відповідно 1% і 1%.

Згідно з дослідженням, Зеленський і Порошенко у разі електорального суперництва у другому турі отримали б приблизно однакову кількість голосів – 23% усіх опитаних або 50% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

У разі виходу до другого туру Зеленського та Бойка за чинного Президента проголосували би 26% усіх опитаних або 63% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка – відповідно 17% і 37%.

У разі виходу до другого туру Зеленського та Разумкова, за чинного главу держави проголосували би 22% усіх опитаних або 44% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Разумкова – відповідно 30% і 56%.

У разі виходу до другого туру Зеленського і Тимошенко, за Зеленського проголосували би 24% усіх опитаних або 53,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Тимошенко – відповідно 22% і 46,5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-