Цьогоріч 25 депутатів пропустили 90% голосувань Ради - КВУ

Цьогоріч 25 депутатів пропустили 90% голосувань Ради - КВУ

Укрінформ
25 народних депутатів пропустили 90% голосувань Верховної Ради, які відбулися впродовж 2021 року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на дані Комітету виборців України, найактивніше голосували нардепи із парламентських фракцій “Слуга народу” та “Європейська Солідарність”, найменше – з “Опозиційної платформи — За життя”.

“Комітет виборців проаналізував показники участі народних депутатів в голосуваннях Верховної Ради України у 2021 році. За даними КВУ 25 народних депутатів пропустили 90% голосувань Ради за рік”, - йдеться в повідомленні КВУ.

Так, найнижчі показники у парламентаріїв із “Опозиційної платформи - За життя”, які взяли участь лише в 38% голосувань. Зокрема, зазначається, що один парламентарій із “ОПЗЖ” взагалі не проголосував жодного разу — це Тарас Козак.

«Серед інших депутатів із майже нульовими показниками: Олесь Довгий (взяв участь в 0,23% голосувань), Вадим Столар (0,56%), Федір Христенко (0,99%), Юрій Солод (0,99%), Вадим Рабінович (1%), Сергій Льовочкін (1%), Сергій Ларін (1%), Ігор Абрамович (1%), Ренат Кузьмін (1%), Степан Івахів (1%)», - йдеться у повідомленні.

За даними КВУ, Віктор Медведчук взяв участь в 3% голосувань, Андрій Деркач – 3%, Олександр Фельдман – 3%, Юрій Бойко – 3%, Олександр Дубінський – 4%, Дмитро Шенцев – 4%, Олександр Пузанов – 4%, Юлія Льовочкіна – 5%, Ігор Палиця – 6%, Антон Яценко – 8%, Ігор Кісільов – 9%, Віталій Борт – 9%, Григорій Суркіс – 10%, Олександр Герега – 10%.

Водночас найактивніше впродовж року голосували депутати із фракцій “Слуга народу” та “Європейська солідарність”. Так, у середньому депутати “СН” взяли участь у 83% голосувань, а парламентарії “ЄС” - у 80%.

Окрім цього, за даними КВУ, практично однакові показники голосувань у депутатів групи “Довіра” та фракції “Голосу”. Депутати зазначених політичних сил долучилися орієнтовно до 72% голосувань. Дещо нижчі показники участі в голосуваннях спостерігаються серед парламентаріїв фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” (62%) та депутатської групи “За майбутнє” (54%).

Загалом в 2021 році було проведено 5 681 голосування.

Як повідомлялося, шоста парламентська сесія розпочалася 7 вересня 2021 року і триватиме до 28 січня 2022 року. Станом на 28 грудня 2021 року чисельність Верховної Ради дев’ятого скликання становить 423 народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-