У Печерському суді не підтверджують, що отримали клопотання про арешт Порошенка

У Печерському суді не підтверджують, що отримали клопотання про арешт Порошенка

Укрінформ
У Печерському райсуді не підтверджують надходження з Офісу генпрокурора клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень п’ятому президенту Петру Порошенку.

Про це зазначив у коментарі Укрінформу прессекретар суду Віталій Чергавий.

«Наразі не можу підтвердити інформацію про надходження до суду такого клопотання. Робочий день закінчився», - сказав він.

Чергавий додав, що працівники кримінальної канцелярії суду зможуть надати вичерпну інформацію про надходження даного клопотання не раніше вівторка, 28 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту п’ятого президента Петра Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув і погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де вже має відбутися обрання йому запобіжного заходу, повідомили Укрінформу в цьому суді.

П’ятому президенту Петру Порошенку 20 грудня висунули підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні уже повідомили про підозру нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Прокуратура клопотала в суді для обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Ексміністр Демчишин наразі перебуває у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-