Замість Порошенка у ДБР прийшов адвокат

Замість Порошенка у ДБР прийшов адвокат

Укрінформ
У Державне бюро розслідувань, куди на 10 годину викликали п’ятого президента Петра Порошенка, прибув його адвокат Ігор Головань, який збирається подати низку клопотань. 

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

“Порошенка ніхто не викликав, але я там буду. Я прийду, щоб подати клопотання і вимагати дотримання норм закону”, - сказав перед цим Головань.

Адвокат уточнив, що клопотатиме про виклик як свідків у цьому кримінальному провадженні президента Володимира Зеленського, а також виконання низки слідчих дій, які б “викрили незаконні дії влади”.

“У ДБР повинні ці клопотання розглянути у триденний термін і винести постанову”, - зазначив Головань.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань опублікувало повістку про виклик Порошенка на 10 год. 23 грудня у справі купівлі вугілля у ОРДЛО, у рамках якої йому висунули підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій. Що у свою чергу підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало РФ більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

Виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко у понеділок, 20 грудня, підписав повідомлення про підозру п’ятому президенту Петру Порошенку у справі постачання вугілля з окупованих територій.

Повідомлення про підозру підписав заступник генпрокурора, оскільки генпрокурор Ірина Венедіктова перебуває у відпустці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-