Зеленський переміг би конкурентів у першому і другому турах президентських виборів

Зеленський переміг би конкурентів у першому і другому турах президентських виборів

Опитування
Укрінформ
Чинний глава держави Володимир Зеленський переміг би всіх найближчих конкурентів у першому і другому турах президентських виборів, якби вони відбувалися в середині грудня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 9-17 грудня 2021 року. 

За даними опитування, якби перший тур виборів Президента України відбувався в середині грудня, найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський – 17% серед усіх респондентів і 27,6% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко (відповідно, 9,9% і 16%). Третє місце з майже однаковою підтримкою (різниця в межах похибки) ділять співголова ОПЗЖ Юрій Бойко (5,8% і 9,4%) і лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко (5,5% і 9%). Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Крім першого туру, респондентам моделювалися п’ять ситуацій можливого другого туру виборів Президента: Зеленський проти Порошенка, Тимошенко, Бойка і ексголови ВР Дмитра Разумкова, а також пара Порошенко–Тимошенко. Так, Зеленський перемагає в другому турі Порошенка (55,7% проти 44,3% серед тих, хто визначився з вибором), Бойка (60,2% проти 39,8%) і Разумкова (53,2% проти 46,8%). "Водночас у парі Зеленський–Тимошенко співвідношення 51,6% до 48,4%, але різниця – у межах похибки, тобто формально ми не можемо сказати, який з кандидатів має вищу підтримку", – йдеться у повідомленні. У парі Порошенко–Тимошенко 45,2% підтримали б Порошенка, 54,8% – Тимошенко.

Згідно з опитуванням, найвищий антирейтинг серед кандидатів мають Зеленський (30,7% серед усіх респондентів за жодних обставин не голосували б за нього) і Порошенко (29%).

КМІС провів опитування методом особистого (face-to-face) інтерв’ю з використанням планшета. Опитано 2025 респондентів, які мешкають у 109 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,9% – для показників, близьких до 25%; 2,2% – для показників, близьких до 12%; 1,5% – для показників, близьких до 5%.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-