Загибель депутата Полякова: підозр у справі ще нікому не оголошували

Загибель депутата Полякова: підозр у справі ще нікому не оголошували

Укрінформ
У справі щодо загибелі народного депутата Антона Полякова наразі триває досудове розслідування, підозри правоохоронці ще нікому не оголошували.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю РБК-Україна.

“Підозри будь-кому не оголошувалось, поки що йде розслідування. Ми плануємо залучати до розслідування міжнародних експертів для допомоги, зокрема і в експертизах телефонів”, - зазначив очільник поліції Києва.

Він уточнив, що наразі у цій справі триває досудове розслідування, і версій щодо цієї події у правоохоронців залишається дві - “самостійне або ж примусове потрапляння наркотичної речовини в організм”.

“На даний момент проводиться близько 20 експертиз, деякі вже готові. Ми встановили все коло осіб, з ким у нього було спілкування, чітко розклали хронологію останнього дня життя депутата. Встановили і проводимо слідчі дії з усіма причетними особами, свідками”, - сказав Вигівський.

За словами начальника столичної поліції, правоохоронці у цій справі проводять дуже багато технічних заходів.

Вигівський також нагадав, що раніше правоохоронці проводили зустріч із членами парламентської ТСК з питань розслідування смерті Полякова, під час якої були опрацьовані “певні напрямки”.

“Що стосується телефону Полякова, то після завершення слідства ми все розкажемо, зараз це може нашкодити слідству”, - поінформував правоохоронець.

Говорячи про громадянина Руслана Джамбулатова, який знаходився з Поляковим напередодні його загибелі, Вигівський зазначив, що Джамбулатов наразі не затриманий і з ним проводяться слідчі дії.

За інформацією очільника поліції Києва, Джамбулатов має статус свідка у справі.

Як повідомлялося, вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу з приміткою "природна смерть".

Експертиза встановила, що смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство наразі очікує на результати інших судово-медичних досліджень.

8 жовтня Вигівський заявив, що з народним депутатом Антоном Поляковим напередодні його загибелі перебував чоловік із прізвищем Джамбулатов.

У МВС заявили, що в організмі депутата виявлено наркотичні речовини.

Верховна Рада 18 листопада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування смерті народного депутата Антона Полякова (депгрупа "Партія "За майбутнє").

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-