Уряд планує удосконалити порядок компенсації за послугу «муніципальна няня»

Уряд планує удосконалити порядок компенсації за послугу «муніципальна няня»

Укрінформ
Кабінет Міністрів на черговому засіданні у середу може внести зміни до порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няняˮ.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціювала розгляд відповідної постанови міністр соціальної політики Марина Лазебна.

У пояснювальній записці до проєкту документу зазначається, що такі зміни потрібні задля удосконалення процедури призначення відшкодування вартості цієї послуги і для норматично-правового забезпечення підтримки батьків та опікунів, які виховують двох та більше дітей віком до 3-х років, дітей віком до 3-х років, які потребують додаткового догляду або дітей віком до 3-х років, які є особами з інвалідність І чи ІІ групи.

Міністр оборони Олексій Резніков ініціював внесення змін до положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. А міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов пропонує затвердити порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках програми з відновлення України.

Крім того, планується затвердити порядок організації інклюзивного навчання в закладах фахової передвищої освіти, нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах, а також перелік таких речовин.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко ініціював схвалення Концепції державної цільової національно-культурної програми розвитку народних художніх промислів на 2022—2025 роки.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пропонує ухвалити розпорядження про здійснення добровільного внеску України до Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення (ЮНФПА). Він же ініціював розгляд питання про виконання Україною резолюцій Ради Безпеки ООН від 28 квітня 2004 р. № 1540 (2004) та від 15 грудня 2016 р. № 2325 (2016) стосовно нерозповсюдження зброї масового знищення та унеможливлення її використання в терористичних цілях.

Питання щодо затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для поповнення статутного капіталу державного підприємства “Укрсервіс Мінтрансуˮ також може бути розглянуте.

Міністри погодять низку законопроєктів, які потім внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, зміни до деяких законів у зв’язку з прийняттям Закону України “Про всеукраїнський референдумˮ, зміни до закону про господарську діяльність у Збройних Силах України, а також до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за втручання в діяльність залізничного транспорту. Вони також можуть погодити проєкт указу Президента про День людей з історією раку.

Як повідомляв Укрінформ, КМУ 30 травня 2018 року схвалив постанову, згідно з якою з 1 січня 2019 року встановлено відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років. Кабінет Міністрів 30 вересня 2020 року схвалив постанову, котра вносить зміни до порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-