США запровадили санкції проти Портнова та його фонду

США запровадили санкції проти Портнова та його фонду

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США у четвер запровадило санкції проти Андрія Портнова та його фонду на підставі Глобального акта Магнітського.

Оновлений список санкцій оприлюднений на офіційній сторінці Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ. 

Зокрема, серед осіб та організацій, проти яких запроваджуються нові обмеження США, зазначені Андрій Володимирович Портнов 1973 року народження, а також благодійна організація Фонд Андрія Портнова, зареєстрована в Києві.

В офіційному поясненні Мінфіну США у цьому зв’язку зазначається, що колишній заступник глави Адміністрації Президента за часів Януковича Андрій Портнов у 2019 році «культивував широкі зв’язки із судовим і правоохоронним апаратом України за допомогою хабарництва». При цьому наголошується, що Портнов «був обгрунтовано звинувачений» у використанні впливу на судові рішення в Україні, намагався отримати контроль над системою правосуддя, домагався призначення лояльних йому осіб на вищі судові посади, а також здійснював підкупи судових рішень. 

«У середині 2019 року Портнов вступив у змову з високопоставленим українським урядовцем, щоби сформувати вищі юридичні інституції країни на користь його інтересів, а також впливати на Конституційний Суд України. Крім того, Портнов був причетний до спроби вплинути на Генерального прокурора України»,- зауважили в Мінфіні США.

Санкційний список, оприлюднений у четвер, включає обмеження проти восьми осіб і такої ж кількості організацій з Анголи, Ліберії, Гватемали, Ель-Сальвадору, Південного Судану, України, спеціального адміністративного району Макау, Маршаллових островів.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний акт Магнітського діє на підставі закону США, який переслідує представників урядів, політиків та інших осіб, причетних до суттєвих корупційних дій, а також грубих порушень прав та свобод людини по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-