Венедіктова зустрілась із заступником генпрокурора США – говорили про екстрадицію

Венедіктова зустрілась із заступником генпрокурора США – говорили про екстрадицію

Укрінформ
Екстрадиційне співробітництво між Україною і Сполученими Штатами Америки розвивається досить динамічно.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОГП, про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

У рамках робочої поїздки до США Венедіктова зустрілась із заступником генерального прокурора США з питань відділу кримінальних справ Кеннетом А. Політом-молодшим та його заступником і радником з міжнародних справ Брюсом К. Шварцом. Це перший візит українського генерального прокурора до Міністерства юстиції США з 2002 року.

Представники Мін’юсту США відзначили високий рівень та тісну взаємодію між Міністерством юстиції США та Офісом генерального прокурора. Зазначається, що Сполучені Штати Америки та Україна є учасниками двостороннього Договору про взаємну правову допомогу, і обидві країни активно використовують його для проведення розслідувань та судового переслідування.

«Екстрадиційне співробітництво між нашими країнами розвивається досить динамічно - за останній рік ми видали до США стільки ж осіб, скільки за попередні 4 роки разом узяті. І я переконана, що ми й надалі діятимемо злагоджено та ефективно в рамках кримінальних проваджень», - зазначила Венедіктова.

Американські колеги також високо оцінили підтримку Офісу генпрокурора та українських правоохоронних органів у міжнародних операціях у сфері протидії кіберзлочинності.

«Ми вже маємо історію спільних перемог із припинення діяльності хакерських угруповань та міжнародних шахрайських схем. Мова йде про масштабні операції правоохоронних органів, які мають глобальний вплив, як, наприклад, цьогорічна міжнародна операція з викриття хакерської групи, що розповсюджувала шкідливе програмне забезпечення «Emotet», - заявила Венедіктова.

Генпрокурор додала, що українська прокуратура відкрита до розвитку співпраці у сфері кібербезпеки, спільних проєктів із захисту інтелектуальної власності, протидії екологічним злочинам та торгівлі людьми. Також ОГП наразі працює з партнерами та експертами США над функціональним аналізом усіх рівнів прокуратури України та Концепцією розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні генеральний прокурор України Ірина Венедіктова запросила фахівців Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) долучитися до ініційованого Офісом генпрокурора процесу розробки Концепції розвитку кримінальної юстиції та вдосконалення Кримінального процесуального кодексу.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-