Керівник Центру інформбезпеки: Стратегічні комунікації - важливий елемент національної безпеки

Керівник Центру інформбезпеки: Стратегічні комунікації - важливий елемент національної безпеки

Укрінформ
Стратегічні комунікації є основним інструментом протидії гібридним загрозам. Адже зовнішня агресія не завжди має військовий характер, а часто є економічною, інформаційною чи культурною.

Про це заявив керівник Центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки Ігор Соловей під час виступу на Kyiv Stratcom Forum, першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій в Україні, передає Укрінформ.

«Показовим прикладом стратегічних комунікацій як важливої складової державної політики є Велика Британія. Там питаннями координації комунікації займається Центр при секретаріаті прем’єр-міністра, що також відповідає за національну безпеку», – розповів Соловей.

За словами керівника Центру, уряд України розуміє важливість напрямку розвитку стратегічних комунікацій, про що свідчить створення Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Соловей також виділив дві основні причини, які заважають ефективному налагодженню ефективних комунікацій: це надмірна політизація держслужби та руйнування інституційної пам’яті.

«Є такі випадки, коли співпраця між комунікаційними відомств ускладнюється через особисту чи політичну неприязнь їхніх керівників. А з частою зміною міністрів часто змінюються і комунікаційні команди. Це руйнує інституційну пам'ять – з негативними наслідками для всієї організації», - пояснив він.

Водночас керівник Центру відзначив позитивні приклади ефективних комунікацій і координації між командами комунікаційників безпекових держорганів.

«З особистого досвід можу сказати, що команди тут професійні, проактивні та відкриті до співпраці», – підкреслив Соловей.

Він додав, що Центр стратегічних комунікації буде працювати у напрямку розвитку та налагодження комунікацій між відомствами та їхніми командами.

«Ми сподіваємось на усвідомлення комунікаційних команд та їхніх керівників, що від їхньої злагодженої роботи та донесення позиції одним голосом залежить не лише стабільність окремого відомства, але й національна безпека держави», – підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходив Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-