Кулеба вважає переговори Байдена і Путіна кроком до стримування і деескалації

Кулеба вважає переговори Байдена і Путіна кроком до стримування і деескалації

Укрінформ
Переговори президентів США та Росії Джозефа Байдена і Володимира Путіна сприяють «стримуванню та деескалації».

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі Reuters, передає Укрінформ.

«Сам контакт слугує засобом стримування та деескалації. Ми цінуємо ключове дипломатичне залучення США до зусиль повернути Росію за стіл переговорів», - сказав він.

Кулеба висловив переконання, що під час розмови Путін почув дуже чіткі та сильні сигнали у зв'язку з ескалацією з боку Росії вздовж кордону України та в регіоні.

«Неодноразово наші американські партнери вже давали зрозуміти Москві, що будь-які подальші військові авантюри будуть коштувати надзвичайно високо. Я впевнений, що цей дзвінок не був винятком», - наголосив міністр.

Глава української дипломатії зауважив, що зараз триває підготовка телефонної розмови Байдена та Президента Володимира Зеленського, під час якої лідери зможуть обговорити подальшу координацію між Україною, США та європейськими партнерами щодо стримування Росії та активізації мирних переговорів у Нормандському форматі.

Як повідомляв Укрінформ, віртуальна зустріч президентів Джо Байдена і Володимира Путіна відбулась у вівторок, 7 грудня. При цьому американський лідер озвучив занепокоєння США й усього Західного світу військовою активністю Росії навколо України.

Байден має намір поінформувати ключових європейських союзників про результати своєї розмови з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-