Янукович відкликав платних адвокатів із процесу у справі про держзраду

Янукович відкликав платних адвокатів із процесу у справі про держзраду

Укрінформ
Експрезидент Віктор Янукович у понеділок відкликав своїх платних адвокатів від участі в процесі у Верховному Суді з розгляду касаційних скарг захисту на рішення судів двох інстанцій у справі про державну зраду.

Про це у Фейсбуці написав адвокат Януковича Віталій Сердюк, передає Укрінформ.

"В умовах, створених Верховним Судом, ми не можемо забезпечити нашому клієнту повноцінного права на захист. Тому ним було прийнято рішення відкликати адвокатів Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка, Андріану Фозекош, Богдана Біленка, Олександра Горошинського та Олександра Байдика від участі у справі про втрату Криму", - поінформував Сердюк.

За словами юриста, у зв'язку з карантинними заходами у захисту експрезидента не було можливості провести конфіденційну зустріч із їх клієнтом та погодити з ним правову позицію на території РФ, "де він змушений перебувати".

Сердюк запевняє, що наразі Янукович "навіть не ознайомлений з матеріалами касаційного провадження".

Він уточнив, що Янукович відкликав своїх платних адвокатів від розгляду цих касаційних скарг у Верховному Суді та доручив їм сконцентруватися на роботі у міжнародних інституціях, зокрема ЄСПЛ, а також на справах, пов'язаних з подіями на Майдані.

Раніше, 29 листопада, Верховний Суд оголосив перерву у розгляді цих касаційних скарг до 6 грудня.

ВС у розгляді цього судового провадження зупинився на етапі заслуховування доводів захисту експрезидента за поданими адвокатами Януковича касаційними скаргами. З платних захисників Януковича в ВС за касаційними скаргами не виступив лише один адвокат – Олександр Горошинський. Після них, згідно з визначеним ВС порядком, мали виступати прокурори зі своїми доводами за касаційними скаргами захисту.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно засудив експрезидента Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду і посібництво у веденні агресивної війни.

Водночас Янукович визнаний невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у рамках провадження арешт на майно.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі про держзраду.

2 жовтня минулого року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-