Сенаторка закликала Байдена бути «чітким і сильним» у розмові з Путіним

Сенаторка закликала Байдена бути «чітким і сильним» у розмові з Путіним

Укрінформ
Сенаторка-республіканка Джонні Ернст закликала президента США Джо Байдена бути «чітким і сильним» під час запланованої на 7 грудня розмови з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Він повинен сказати Володимиру Путіну, що ми не дозволимо продовжити проєкт „Північний потік-2“ і що нам потрібно, щоб він знав і розумів, що ми захистимо Україну і надамо їй допомогу», — наголосила cенаторка.

Член Комітету збройних сил Сенату підкреслила необхідність того, щоб Байден дав відсіч, як вона сказала, «дуже агресивним діям Росії».

Читайте також: Блінкен сподівається, що Росія сама піде шляхом деескалації в Україні

Як повідомлялося, у п’ятницю український уряд заявив про можливу атаку російських військ наприкінці січня. Посилаючись на дані американської розвідки, видання Washington Post у суботу також повідомило про можливість ​​атаки зі залученням 100 батальйонів тактичних підрозділів із приблизно 175 тисяч особового складу разом з танками, артилерією та технікою. Кремль натомість заперечує плани нападу та звинувачує Захід у тому, що дозволяє Україні військово озброїтися.

Між тим, Білий дім підтвердив плани у вівторок, 7 грудня, організувати відеодзвінок між президентами двох країн Джо Байденом і Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-