Кулеба анонсував «інтенсивні раунди» переговорів для стримування Росії

Кулеба анонсував «інтенсивні раунди» переговорів для стримування Росії

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що найближчим часом відбудеться низка "інтенсивних раундів" перемовин у контексті зростання російської загрози.

Про це він сказав у коментарі телеканалу "Дом" на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Стокгольмі, передає Укрінформ.

За словами міністра, за 2,5 дні він провів 16 двосторонніх зустрічей, на яких порушувалися кілька ключових тем.

"Безумовно, тема номер один, — формування пакету стримування РФ для того, щоб вона не вдалася до чергової військової операції проти України. Цей процес відбувається за планом, все нормально. Переговори тривають. Я задоволений тим, як наші партнери станом на зараз реагують на зростання російської загрози. Незабаром відбудеться ще кілька інтенсивних раундів перемовин між різними столицями. Наша головна спільна мета — стримати Росію від агресивних військових дій", — зазначив Кулеба.

За його словами, Україна також обговорила з партнерами низку двосторонніх питань. "Відкрили авіасполучення з Ісландією. Провели першу за довгий час зустріч з главою МЗС Азербайджану. Провели гарне засідання країн-членів ГУАМ", — зауважив міністр.

Крім того, у Стокгольмі представили Кримську платформу та розповіли про перші підсумки її діяльності. "Ми скористалися нагодою, аби представити тут цю ініціативу, і домовилися про те, як можна залучати різні можливості ОБСЄ", — зазначив Кулеба.

Він також наголосив на важливості рішення ЄС про приєднання України до Європейського фонду миру.

"На практиці це 31 млн євро на потреби і розвиток Збройних сил України. Це те, над чим МЗС довго працювало. Були й труднощі, були країни, які гальмували це рішення. Але ми знайшли спільну мову і забезпечили спільно з Європейською комісією консенсус", — наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, у столиці Швеції 2 грудня розпочалася 28-ма міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі за участю глав МЗС 57 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-