Прикордонники пояснили, чому Лукашенко знову розказує про «зброю з України»

Прикордонники пояснили, чому Лукашенко знову розказує про «зброю з України»

Ексклюзив
Укрінформ
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі міграційної кризи намагається відволікти увагу та прикрити свої дії, переклавши провину на інших.

Так речник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував кореспонденту Укрінформу останні висловлювання Лукашенка про, нібито, надходження з України контрабандної зброї для озброєння мігрантів, які скупчилися на польсько-білоруському кордоні.

"Риторика Лукашенка про зброю з України - не нова. Це одна з найулюбленіших його тем протягом останніх років. Я вже й не пам’ятаю, скільки разів він про це говорив. Інколи він зазначав про тонни зброї, про перекриття кордону з Україною через це", - сказав Демченко.

Речник зауважив, що Лукашенко жодного разу не надав жодних фактів, і ДПСУ постійно це спростовувала.

"Більше того, я б сказав, що такими заявами, окрім спроби звинуватити в чомусь Україну, він нівелює роботу своїх прикордонників, які б цю зброю мали затримувати на кордоні. А натомість самі ж білоруські прикордонники в своїх інформаційних звітах чітко зазначали, що не відмічають проблематики контрабанди зброї на спільній ділянці кордону. Це відмічаємо і ми", - підкреслив речник.

За його словами, за 9 місяців цього року на кордоні з РБ було затримано 33 одиниці зброї, яку намагалися перемістити в обох напрямках, і це переважно холодна чи мисливська зброя.

Демченко зауважив, що за останні кілька тижнів Лукашенко двічі говорив про спроби України "перекинути" зброю. Цього разу, начебто, мігрантам, які знаходяться в Білорусі та намагаються прорватися в країни ЄС.

"Тобто на тлі міграційної кризи, яку сама ж Білорусь і створила, у такий спосіб дана особа намагається відволікти увагу, прикрити якісь свої дії, перекласти провину на когось іншого", - наголосив Демченко.

Як повідомлялось, Лукашенко вчергове заявив російським ЗМІ про "контрабандну зброю з України", яку, нібито, планували передати нелегальним мігрантам, які скупчилися на польсько-білоруському кордоні. За словами Лукашенка, метою цього було спровокувати військовий конфлікт Білорусі з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-