США та всі члени НАТО готові до серйозних кроків у разі ескалації з боку Росії – Нуланд

США та всі члени НАТО готові до серйозних кроків у разі ескалації з боку Росії – Нуланд

Укрінформ
США і всі країни-члени НАТО підтримують незалежність України і готові до серйозних економічних кроків у разі розширення російської агресії проти нашої держави.

Про це заявила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд під час онлайн-виступу на Київському Безпековому Форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нуланд привернула увагу до того, що держсекретар США Ентоні Блінкен на завершенні засідання глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі публічно висловив глибоке занепокоєння США значним нарощуванням військової потуги Росії довкола кордонів України і закликав Росію відвести війська і розв’язати ці питання дипломатичним шляхом. Він також висловив підтримку американської дипломатії у вирішенні цього питання та закликав українців до єдності і стриманості, щоб не потрапити в пастку провокацій, які Росія може створити для України.

«Хочу сказати, що не лише США підтримують вас… - усі члени НАТО висловлюють свою солідарність з Україною і чітко заявляють, що ми є рішучими у підтримці вашої незалежності і у своєму посланні Москві: якщо вони будуть робити кроки, спрямовані на дестабілізацію України і застосують свою силу для агресії проти України, це буде зустрінуте серйозними економічними кроками і санкціями, яких ще не було досі», - сказала Нуланд.

Вона додала, що для США дуже важливо, щоб Україна і надалі показувала приклад народної єдності і продовжувала працювати заради створення справедливої демократичної нової України.

“Йдеться про мирне співіснування між вами. Я також хочу вам сказати, що багато хто з росіян хотів би жити в такій країні, як ваша», - зазначила заступник державного секретаря США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-