Маас попередив Росію про підтримку України з боку НАТО

Маас попередив Росію про підтримку України з боку НАТО

Укрінформ
Ситуація навколо України та на сході держави стане основною темою на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Ризі та на Раді міністрів ОБСЄ в Стокгольмі.

Про це сказав в.о. міністра закордонних справ ФРН Гайко Маас перед від’їздом на зустріч 30 листопада і запевнив у повній підтримці України з боку НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як на нашій сьогоднішній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Ризі, так і на майбутній Раді міністрів ОБСЄ в Стокгольмі ситуація в Україні та навколо неї у світлі останніх подій буде найважливішою темою наших переговорів і дискусій», - заявив міністр.

Він зазначив, що надзвичайну стурбованість викликає як військова діяльність Росії на кордоні з Україною, так і збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на сході України та перешкоджання роботі Спеціальної спостережної місії ОБСЄ. Все це лише веде до більшої напруженості, констатував він.

«В цьому контексті ми сьогодні знову будемо детально розбирати ситуацією та спільно надішлемо безпомилковий меседж російському уряду: підтримка України з боку НАТО є безперервною, її незалежність, територіальна цілісність і суверенітет не підлягають обговоренню. За будь-яку форму агресії Росія заплатить високу ціну», - заявив Маас.

За його словами, тим важливіше зараз зробити чесні та довгострокові кроки до деескалації, яку можна досягнути лише переговорним шляхом. «Я не втомлююся наголошувати, що двері для таких переговорів залишаються відкритими для Росії», - сказав глава МЗС ФРН.

Іншими темами обговорення в Ризі стануть нова стратегічна концепція НАТО, яка зараз розробляється і яка має бути ухвалена на саміті НАТО наступного літа, Афганістан тощо.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на запрошення генерального секретаря Єнса Столтенберга візьме участь в засіданні глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі 30 листопада - 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-