Режим Асада та РФ мають відповісти за свої дії в Сирії – Україна в ООН

Режим Асада та РФ мають відповісти за свої дії в Сирії – Україна в ООН

Заява
Укрінформ
Україна засуджує режим Асада та його союзників передусім Росії, і вважає, що злочини в тій країні має розглянути Міжнародний кримінальний суд.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це із заявою від імені української делегації на заході у Радбезі ООН, присвяченому сирійському питанню, виступив заступник постпреда при ООН Юрій Вітренко.

«Україна рішуче засуджує режим Асада та його союзників, насамперед Російської Федерації, за масові, систематичні й серйозні порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права,- сказав він. - Десятки тисяч людей пропали безвісти, утримуються під вартою і піддаються тортурам... Немає місця безкарності для тих, хто здійснює такі жахливі злочини. Усі вони, без винятку, повинні відповісти за свої дії».

Читайте також: Польський кордон із Білорусі знову штурмували майже 200 мігрантів

Вітренко підкреслив, що Україна вкотре заявляє про необхідність розгляду ситуації в Сирії в Міжнародному кримінальному суді.

Водночас, за його словами, «Рада Безпеки все ще перебуває в глухому куті», оскільки «право вето залишається серйозною перешкодою для врегулювання багатьох конфліктів у світі».

«Деякі постійні члени, насамперед Росія, зловживають своїми правами і привілеями», - наголосив дипломат.

У заяві наголошується, що Україна підтримує розслідування та збір доказів під егідою ООН про злочини в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-