Справа про держзраду: захист просить про участь Януковича в суді онлайн

Справа про держзраду: захист просить про участь Януковича в суді онлайн

Укрінформ
Верховний Суд оголосив перерву до 6 грудня у розгляді касаційних скарг захисту колишнього президента Віктора Януковича на рішення судів двох інстанцій у справі про державну зрад.

Рішення оголосив головуючий суддя Андрій Чистик, передає кореспондент Укрінформу.

«Суд постановив оголосити перерву у розгляді цього провадження. Наступне засідання призначити на 6 грудня 2021 року на 11:00», - сказав головуючий суддя.

На сьогоднішньому засіданні суд перейшов до заслуховування доводів сторін. Першим виступив один із державних адвокатів Януковича Юрій Рябовол, після нього - платні адвокати експрезидента. Перший з них, Богдан Біленко, заявив, що винесені у цій справі вирок Оболонського райсуду Києва і ухвала Київського апеляційного суду підлягають скасуванню, і закликав ВС призначити новий розгляд цієї справи у суді першої інстанції.

Адвокат Януковича Андріана Фозекош, своєю чергою, заявила, що належного апеляційного перегляду цієї справи не було проведено, і закликала скасувати ухвалу Київського апеляційного суду та призначити новий апеляційний розгляд справи.

Платний адвокат експрезидента Віталій Сердюк звернувся до Верховного Суду із заявою про забезпечення права на захист Януковича. Зокрема, він попросив у ВС час для погодження з клієнтом правової позиції.

«Прошу надати захисту можливість погодити таку позицію і забезпечити його (Януковича – ред.) участь (у розгляді касаційних скарг – ред.). Із цією метою прошу оголосити на розсуд суду необхідну перерву», - сказав Сердюк.

У цьому зв'язку один із членів колегії ВС зазначив, що якщо Янукович хоче взяти участь у розгляді касаційних скарг своїх адвокатів, «він має таку можливість, ... під’єднавшись до відеоконференції». Якщо захисту потрібна технічна допомога у цьому питанні, адвокати можуть зв’язатися із секретаріатом суду.

Головуючий суддя на засіданні також повідомив, що на адресу ВС надійшли клопотання від адвоката Януковича Олександра Горошинського, в яких він теж попросив суд відкласти розгляд касаційних скарг і його виступ. Адвокат зазначив, що після щеплення у нього піднялася температура і він потребує лікування. Горошинський надав відповідну довідку.

Тож суд відклав розгляд касаційних скарг на 6 грудня.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі щодо держзради.

2 жовтня минулого року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-