У разі прямої агресії проти України РФ зазнає величезних втрат – посол Німеччини

У разі прямої агресії проти України РФ зазнає величезних втрат – посол Німеччини

Укрінформ
У разі прямої агресії проти України РФ зазнає величезних втрат, оскільки українська армія нині значно сильніша, ніж у 2014 році.

Таке переконання висловила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

“Було дуже багато думок, що Росія може посилити агресію. Ми мали такі побоювання і в квітні, проте нічого не сталося. Чи є у Росії такі наміри, я теж не можу вам сказати. Але українські війська сьогодні набагато сильніші, ніж у 2014 році. Росія зазнала би величезних втрат”, - сказала дипломат.

Вона зауважила, що була в Україні в 2014 році і пам’ятає тодішню ситуацію. "Я, можливо, трішечки спокійніша тільки через те, що я це вже бачила", - сказала Фельдгузен.

На її думку, переміщення значних обсягів російських військ біля кордону робиться для того, щоб “ми не знали, що вони будуть робити, щоб ми витрачали час, думаючи про них”.

Посол наголосила, що Україна та її партнери вже думають про те, як можна уникнути нового нападу з боку РФ.

“На відміну від 2014 року, зараз це не було би сюрпризом для нас. Ми всі - і в Україні, і разом з партнерами - вже думаємо, як можна цього уникнути, тому що ніхто не хоче повномасштабної війни. Хорошим результатом була би координація між партнерами, щоб чітко сказати Росії, що буде, якщо знову буде війна”, - наголосила Фельдгузен.

Говорячи про те, якими саме можуть бути наслідки для Росії у разі її нападу, посол ФРН зазначила: “Ви знаєте всі ці можливості, ми вже сім років про це говоримо. Особливо у фінансовій сфері є ще кроки, які можна зробити”.

Як повідомляв Укрінформ, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових на заході РФ.

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-