Меркель подзвонила Зеленському - говорили про схід України, кордон із РФ та мігрантів

Меркель подзвонила Зеленському - говорили про схід України, кордон із РФ та мігрантів

Укрінформ
В.о. канцлера ФРН Ангела Меркель зателефонувала Президенту України Володимиру Зеленському та обговорила з ним поточну ситуацію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника федерального уряду Штеффена Зайберта.

«Канцлер та Президент України обговорили безпекову ситуацію на українсько-російському кордоні та на сході України. Канцлер Меркель підкреслила свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та наголосила, що їх підрив не залишиться без наслідків», - повідомив речник.

Меркель і Зеленський домовилися просувати зусилля в нормандському форматі для виконання Мінських домовленостей щодо мирного вирішення конфлікту.

Політики також обмінялися думками щодо ситуації на кордоні між Білоруссю та Європейським Союзом та Білоруссю й Україною, додав Зайберт.

Як повідомлялось, раніше цього дня Меркель на пресконференції з прем’єром Польщі запевнила, що Берлін бачить своїм завданням зробити все, аби не допустити нової агресії Росії проти України.

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов 21 листопада спрогнозував, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-