У МЗС прокоментували нові заяви Москви про «наступальні дії» України

У МЗС прокоментували нові заяви Москви про «наступальні дії» України

Укрінформ
Нові звинувачення МЗС Росії у нібито «наступальних діях» України на сході можуть свідчити про підготовку до наступних кроків Кремля щодо ескалації ситуації у зоні збройного конфлікту.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький під час онлайн-включення у ході Третього Міжнародного форуму щодо східної України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли представниця російського МЗС щойно заявила, що… Україна просувається, атакує або демонструє намір атакувати на сході, ми не виключаємо, що це є свого роду підготовка до наступних кроків РФ (щодо ескалації ситуації – ред.)", - сказав Точицький.

Він зауважив, що з огляду на скупчення поблизу кордонів України близько 100 тис. російських військових і ситуацію з нелегальними мігрантами в Білорусі, навряд чи зараз може йтися про участь РФ у роботі як нормандського формату, так і в мінському процесі.

«Скоріш за все, метою ( Росії – ред.) було і є продовження агресії». – зауважив заступник міністра.

У цьому контексті Точицький наголосив, що для України в цій ситуації дуже важливо, щоб колективний Захід демонстрував єдність у позиції щодо війни, яку Росія веде проти України, а також стосовно того, що РФ має заплатити конкретну ціну в разі продовження агресії.

За словами заступника міністра, також внеском ЄС у зміцнення обороноздатності України могли б бути різноманітні навчальні місії для Збройних Сил України, участь нашої країни у PESCO (Європейський оборонний союз – ред.), тренувальних місіях ЄС, безпосередня робота у кіберцентрах та протидія дезінформації.

«Це ті елементи, які допомогли б нам стати міцнішими у нашій боротьбі проти агресора на сході України», - резюмував Точицький.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила сьогодні, що звіти місії ОБСЄ нібито свідчать про наступальні дії Збройних Сил України в районі населених пунктів Гранітне та Старомар'ївка на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 22 листопада заявив, що Україна не планує наступальну військову операцію на Донбасі і залишається відданою пошуку політико-дипломатичного вирішення конфлікту. Він також звернув увагу на те, що російська сторона підвищила інтенсивність дезінформації, включаючи неправдиві звинувачення України в нібито підготовці до військового наступу на Донбасі.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов 21 листопада спрогнозував, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-